Home     Dagwandelingen     Groepsreizen     Indiv. Rethymnon     Indiv. Sfakia     Fly-Walk-Drive    

Accommodatie      Videos      Foto Galerij      Gastenboek      Info & Boeking      Kontakt
Banner background picture
Banner overlay text: 10 DAGEN FLY-WALK-DRIVE
Na de aankomstdag kunt u tijdens de rondreis elke dag een wandeling maken. Een beknopte omschrijving treft u hier aan. Deze reis kent ook een kortere variant.

Footprints  

REISBESCHRIJVING 10 DAGEN FLY WALK DRIVE


Footprints  Dag 1
Heraklion -
Rethymnon
Rimondi fontein - Rethymnon
Aankomst in Heraklion, waar de huurauto klaar staat. Langs de noordelijke kustweg rijdt u in 1,5 uur naar het eerste hotel dichtbij Rethymnon. In het hotel ontvangt u informatie over tijd, plaats en route voor de wandeling van de volgende dag.
Reistijd 1,5 uur

Footprints  Dag 2
Omgeving
Rethymnon
Groep wandelaars
's Morgens een wandeling met een internationale daggroep van THE HAPPY WALKER in de omgeving van Rethymnon (4,5 uur); onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Tijdens de wandeling ontvangt u informatie over flora en fauna, Kretenzer gebruiken, enz. 's Middags ontvangt u het infopakket met uitgebreide toelichting op het reisschema en de routebeschrijvingen van alle wandelingen.
Wandeling 4,5 uur

Footprints  Dag 3
Rethymnon -
Kissamos
Random picture on location 3
Reisdag van Rethymnon naar Kissamos (reistijd 3 uur). Onderweg maakt u een wandeling in de omgeving van Argiroupolis (ca. 3 uur) of op het schiereiland Akrotiri bij de kloosters Agia Triada en Moni Gouvernetou (2 uur).
Onderweg is een stop mogelijk bij de ruïnes van het Romeinse Aptera en kunt u de stad Chania bezoeken.
Reistijd 3 uur
Wandeling 3 of 2 uur


Footprints  Dag 4
Omgeving
Kissamos
Random picture on location 4
Wandeling met drie varianten in de omgeving van de dorpen Kaliviana en Karefilia en de voormalige Romeinse haven Falassarna (2 tot 7 uur). Ook een wandeling naar de prachtige lagune bij het schiereiland Gramvousa is op deze dag mogelijk (2 tot 4 uur).
Wandeling 3 - 5 uur

Footprints  Dag 5
Kissamos -
Paleochora
Olijven bomen
Van Kissamos naar Paleochora aan de zuidkust (reistijd 2 uur). Onderweg is een stop mogelijk bij de ruïnes van de Dorische stad Polirinia en de in een grot gelegen kerk Agia Sophia. Wandeling bij het dorp Milia (2,5 uur). Eventueel een tweede korte route in het arboretum bij Vlatos (0,5 uur).
Reistijd 2 uur
Wandeling 2,5 en 0,5 uur


Footprints  Dag 6
Omgeving
Paleochora
Random picture on location 6
Wandeling in de omgeving van de dorpen Voutas, Kamatera en Sklavopoula. Het wandelgebied ligt in het achterland van Paleochora, 12 km landinwaarts. U loopt langs meerdere kapelletjes, waarvan twee nog met fresco's op de muren.
De weinige inwoners houden zich voornamelijk met olijventeelt bezig.
Wandeling 4 uur

Eventueel is ook een kustwandeling mogelijk vanaf het dorpje Sougia via Lissos naar Paleochora of vanaf het strand Elafonissi naar Paleochora.
Dit hangt af van het vaarschema van de boten.
Wandeling: 5 (Sougia) of 4 (Elafonisi) uur

Footprints  Dag 7
Paleochora -
Omalos
Random picture on location 7
Reisdag van Paleochora naar Omalos (reistijd 2 uur).
Onderweg een wandeling door de Irini-kloof (max. 4 uur) of een wat zwaardere route in bergachtig gebied in de buurt van het dorp Sempronas, met een prachtig uitzicht over heel noordwestelijk Kreta.
Reistijd 2 uur
Wandeling 4 uur


Footprints  Dag 8
Omalos -
Selia
Random picture on location 8
Reisdag van Omalos naar Selia bij Plakias aan de zuidkust (reistijd 4 tot 5 uur). Stevige stappers kunnen 's morgens vroeg beginnen met een bestijging van de berg Gingilos (vanaf 1.000 naar 2.100 m. tot aan de top en terug 6 uur). Wie niet zo hoog wil kan een stuk afdalen in de Samaria-kloof en weer terug lopen. Of: kort stijgen naar de Kallergi hut en weer afdalen naar de Omalos vlakte. Alternatief dagprogramma: Eerst gaan rijden en later op de dag door de Imbros kloof wandelen (3 uur).
Reistijd 4 - 5 uur
Wandeling 3 - 6 uur


Footprints  Dag 9
Selia -
Rethymnon
Random picture on location 9
Reisdag van Selia naar Rethymnon (reistijd 1 uur).
's Morgens een wandeling in het bosachtige gebied rond het dorp Agios Joannis (2 uur). Onderweg is een bezoek mogelijk aan het klooster van Preveli en een stop in de Kourtalioti kloof met een afdaling naar de Agios Nikolaos kerk (0,5 uur).
Voorbij het dorp Armeni komt u langs een Laat-Minoïsche begraafplaats.
Reistijd 1 uur
Wandeling 2 uur en 0,5 uur


Footprints  Dag 10
Rethymnon -
Heraklion
Random picture on location 10
Reisdag van Rethymnon naar het vliegveld van Heraklion. Stop mogelijk in het dorp Fodele met bezoek aan het El Greco museum, de schilder die hier geboren zou zijn. Verder zijn hier prachtige producten van huisnijverheid te bewonderen en te koop, zoals herderstassen en wandkleden. Bij een late retourvlucht kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Minoïsche Knossos en het archeologisch museum in Heraklion.
Reistijd 1,5 uur

Mogelijkheden & Prijzen